3 handige tips voor inpakken

Verhuizing voorbereiden moving
Verhuizing voorbereiden? Een handig stappenplan!
15 maart 2018
verhuizers of vrienden image
Verhuizers of vrienden?
15 mei 2018
tips voor inpakken

Verhuizen is spannend maar er komt natuurlijk ook heel wat bij kijken. Het is dan ook belangrijk dat je gestructureerd te werk gaat zodat je tijd, geld én zorgen bespaart. Daarom zullen deze 3 tips voor inpakken je zeker helpen.

Een van de belangrijkste onderdelen van een verhuis is het inpakken van je spullen. Het gaat echter vaak traag en onoverzichtelijk, met alle gevolgen van dien. De volgende drie tips inpakken kunnen je echter helpen efficiënter in te pakken, zodat ook de verhuis op zich beter verloopt!

3 handige tips voor inpakken van je verhuisspullen

1. Categoriseer al je spullen

Het spreekt voor zich dat je zoveel mogelijk gelijkaardige spullen bij elkaar vervoert. Op die manier is het inpakken op zich veel eenvoudiger, en daarbij zal je tijdens het transport van de inboedel meer mentale rust hebben. Je kan bijvoorbeeld alle kadertjes en foto’s bij elkaar bewaren of sleutels, sleutelhangers en andere kleine spullen samen vervoeren.

2. De grote spullen eerst inpakken

Als je pas begonnen bent met de verhuis, dan kan het soms moeilijk zijn om jezelf te motiveren. Een goede manier om het werk toch vol te houden is door eerst het zware werk te doen. Met andere woorden, probeer zware en grote spullen eerst in te pakken of in de verhuiswagen te laden. Op die manier zal de ruimte er snel leeg uitzien en wordt het eenvoudiger om ook de kleine spullen in te pakken!

3. Gebruik labels en stickers

Ten slotte is het een goed idee om stickers of labels te plakken op de dozen met spullen. Schrijf gewoon een overkoepelende naam of term op de sticker, zodat je op voorhand al weet waar wat zit. Dit geeft je niet enkel een beter overzicht, het zal er ook voor zorgen dat je sneller je zaken kan uitpakken eenmaal je bij je nieuwe woning bent aangekomen!

Aan het verhuizen? Gebruik deze 3 handige tips voor inpakken om de verhuis vlotter te doen verlopen!