Renovatie? Dan heb je recht op een verhuisvergoeding

internationaal verhuizen
Internationaal verhuizen
14 september 2018
zware spullen verhuizen
Experts jouw zware spullen laten verhuizen
15 november 2018
verhuisvergoeding bij renovatie

Renovatie? Dan heb je recht op een verhuisvergoeding

Wat houdt een verhuisvergoeding precies in?

Een verhuisvergoeding is heel simpel gezegd een vergoeding die je krijgt om de kosten van een verhuizing te dekken. Deze vergoeding staat vaak ook in het huurcontract van jouw woning. Als huurder van een huis heb je altijd recht op zo’n vergoeding wanneer er renovatie plaatsvindt. Dit staat namelijk in de wet vastgesteld. Je kunt jouw huurbaas dus aanklagen wanneer deze jouw hierin niet tegemoet komt. Maar waarom krijg je een verhuisvergoeding voor renovatie? En wat zijn de redenen waarom er renovatie nodig zou zijn in een huis? Deze vragen zullen hieronder beantwoord worden. Bovendien worden er enkele tips gegeven voor het verhuizen bij renovatie.

Waarom nou bij renovatie?

Wanneer een huis gerenoveerd wordt, kun je er niet in wonen. Renovaties zijn wel nodig wanneer ze gebeuren. Je kunt er dus niet omheen dat je tijdelijk een andere woning nodig hebt. Wanneer je in een huurhuis woont, is je huurbaas jou hiervoor een vergoeding verschuldigd. Je betaalt namelijk om in het huis te wonen dat gerenoveerd moet worden. Daar is immers ook een huurcontract voor getekend. Het zou echter een ander verhaal zijn wanneer je het contract nog niet had getekend. Wanneer je tijdelijk niet in je huis mag wonen, is het wel zo eerlijk dat de huurbaas je hierin tegemoet komt.

Waarom is er renovatie nodig in een huis?

Renovatie gebeurt in oude huizen die nog bewoonbaar zijn. Zij hoeven dus niet meteen tegen de vlakte wanneer het huis verpaupert. Renovatie moet vaak gebeuren bij het sanitair en de isolatie van een huis. Soms zijn muren, plafonds en vloeren niet sterk genoeg meer. Of er komt betonrot voor in een huis. Hierdoor moeten deze muren, plafonds en vloeren vervangen worden. Na de renovatie klaar is, kun je weer in je oude huis wonen.

Enkele tips

Als eerste moet je de verhuisvergoeding zelf aanvragen. Sommige mensen kiezen ervoor om compleet te verhuizen wanneer hun huurhuis gerenoveerd moet worden. In dit geval kun je simpelweg alles doen wat je bij een normale verhuizing ook zou doen. Wanneer je wel in jouw huurhuis wil blijven wonen, is het zaak dat je een tijdelijke woning vindt. Je kunt een andere huurwoning vinden, maar je kunt ook bij iemand intrekken als dit schikt. Wanneer je bij een ander intrekt tijdens de renovatieperiode, moeten jouw meubels naar de opslag. Dit kun je zelf doen. Je kunt het echter ook laten doen door een verhuisbedrijf.