5 handige tips voor uitpakken

moving-out
Verhuizers inschakelen of niet?
12 februari 2018
Verhuizing voorbereiden moving
Verhuizing voorbereiden? Een handig stappenplan!
15 maart 2018
tips voor uitpakken uitgelichte afbeelding

Verhuizen: we kennen het allemaal als een opdracht waar heel wat organisatie, tijd en energie bij komt kijken. Dat is natuurlijk ook waar, maar toch zijn er heel wat manieren waarop je het jezelf eenvoudiger kan maken. Deze 5 handige tips voor uitpakken kunnen u dan daarbij helpen.

Het uitpakken en uitladen van de inboedel is een van de activiteiten bij een verhuis waar veel tijd en aandacht voor nodig is. Toch kunnen de volgende vijf tips uitpakken je helpen!

5 handige tips voor uitpakken

1. Stap voor stap

Het spreekt voor zich, maar bij het uitpakken is het belangrijk dat alles op een georganiseerde manier gebeurt. Je begint best met grote objecten, zoals meubilair. Op die manier kan je de inrichting daarvan in de nieuwe woning al in zekere mate bepalen. Daarna volgen de kleinere spullen, zoals decoratie of verlichting.

2. Vraag hulp

Ten tweede is het ook belangrijk om hulp te vragen van anderen. Naast een verhuisservice kunnen ook vrienden of familie je helpen bij het uitladen. Als er met een soort van kettingsysteem wordt gewerkt waarbij de dozen gewoon worden doorgegeven tot in de woning, dan gaat het uitladen van spullen snel.

3. Breekbare spullen eerst

Ook is het een goed idee om de breekbare spullen eerst uit te pakken. Op die manier is het risico dat er iets op valt in de verhuiswagen veel kleiner en bespaar je jezelf heel wat geld en zorgen.

4. Neem je tijd

Vervolgens is het aangeraden om het uitladen van je inboedel niet te snel te doen. Zeker als je veel kleine, breekbare en broze spullen hebt is haast geen goed idee. Het is dan beter dat je er iets langer over doet maar dat alles wel veilig op zijn plaats terechtkomt!

5. Professionele hulp

Ten slotte is het natuurlijk ook slim om een verhuisservice in te schakelen. Verhuizers beschikken over alle nodige kennis en tools om je spullen veilig en wel uit te pakken – en dat is natuurlijk een geruststelling!

Aan het verhuizen? Gebruik deze 5 handige tips voor uitpakken om de verhuis vlotter te doen verlopen!