Vijf oorzaken van verhuisstress en hoe ze te voorkomen.

verhuizers of vrienden image
Verhuizers of vrienden?
15 mei 2018
huisdier verhuizen
Hoe! Je huisdier en verhuizen?
21 juni 2018
5 oorzaken van verhuisstress

Vijf oorzaken van verhuisstress en hoe ze te voorkomen

Verhuizen?

Vijf oorzaken van verhuisstress: Verhuizen is één van de leukste en één van de meest vermoeiende gebeurtenissen in het leven. Wellicht krijg je hier meer dan eens mee te maken. Een nieuw huis kan een nieuwe start betekenen en veel eigen inrichtingswerk inhouden. Kort gezegd kan het een fijne ervaring zijn die uiteindelijk veel voldoening biedt. Het brengt echter wel veel stress met zich mee. Dit heeft verschillende oorzaken en kan erg hinderlijk zijn. Zo kan je je namelijk minder goed focussen op wat belangrijk is. Het verhuizen zelf. Hieronder staan daarom de vijf oorzaken van verhuisstress uitgelegd. Ook staan er verschillende opties bij voor het voorkomen van dit soort stress.

De vijf oorzaken van verhuisstress:

1. Verlatingsangst van de kinderen
2. Oeps! We zijn iets vergeten
3. Te veel spullen die eigenlijk weg kunnen
4. Alles regelen rondom de adreswijziging
5. De staat van uw oude huis

Hoe voorkom je verhuisstress?

Als je kinderen hebt kunnen de consequenties van een verhuizing pas op de dag zelf doordringen. Dit kan verlatingsangst veroorzaken als je naar een andere plaats verhuist. Zorg in dit geval dat jouw kinderen weten dat ze altijd contact kunnen houden met hun vrienden. Ook moeten zij weten dat ze veel nieuwe vrienden zullen maken wanneer jullie verhuisd zijn. Om niets te vergeten is het handig om het huis nog eens te doorzoeken wanneer je denkt dat het leeg is. Vooral de zolder en/of kelder. Verhuizen is daarnaast een goede kans om alle spullen die eigenlijk weg kunnen definitief weg te gooien. De adreswijziging is ook een belangrijk punt. Zorg dat uw nieuwe adres in al uw online gegevens, bankgegevens en andere persoonlijke gegevens staat. Dit is natuurlijk voor zover jouw adres hierin genoemd wordt. Ten slotte is het belangrijk dat je het oude huis netjes achterlaat voor nieuwe bewoners.

Alles voor elkaar

Vijf oorzaken van verhuisstress: Dit zijn de meest belangrijke factoren in het verhuisproces. Het is erg handig om voor jezelf een checklist samen te stellen en alles één voor één af te vinken. Vooral als je moeite hebt met het plannen van zaken. Zorg dat het hele gezin dit doet om hun eigen stress ook te verminderen. Iemand die stress heeft kan het namelijk zo doorgeven aan een ander. Dit is niet wenselijk wanneer je zelf alle zaken al op een rijtje hebt. Wanneer je deze punten langsgegaan bent, hoef je alleen nog maar je nieuwe huis nog in te richten. Zo kan je zonder stress je nieuwe huis bewonen.