Besparen op je verhuiskosten

Verhuizen
Verhuizen zonder stress
1 december 2017
moving-out
Verhuizers inschakelen of niet?
12 februari 2018
verhuiskosten

Besparen op je verhuiskosten

verhuiskostenVerhuizen is altijd een dure zaak. Je hebt meestal nieuwe spullen nodig – vloerbedekking, gordijnen et cetera – en het liefst schakel je professionele hulp in voor de verhuizing zelf. Wij verzamelden tips om geld te besparen op verhuiskosten!

Vrienden en familie

Pak je verhuisdozen zelf in en haal meubels uit elkaar. Op deze manier bespaar je kosten die je dan weer kunt gebruiken voor de rest van de verhuizing. Schakel hiervoor vrienden en familie in! Vele handen maken licht werk. En later kun je voor hen precies hetzelfde terug doen! Zo help je elkaar!

Gewicht

Het gewicht van de lading telt vaak mee bij het bepalen van de prijs. Vooral als je over lange afstanden verhuist. Denk dus goed na wat je wilt meeverhuizen, wat je wilt weggeven of verkopen. Met de verkoop van spullen kun je ook wat geld verdienen! Daarnaast kun je met ervoor zorgen dat  het verhuiswerk sneller verloopt. Je kunt ook de plaatselijke kringloopwinkel inschakelen. Die halen het vaak gratis bij je op!

Doordeweeks

Schakel je een verhuisbedrijf in? Verhuis dan op een doordeweekse dag! Veel verhuisbedrijven hanteren een weekendtoeslag. Hierdoor ben je duurder uit. Veel verhuisbedrijven hebben doordeweeks ook meer mensen beschikbaar, dus je verhuizing gaat dan ook sneller!

Verhuiskostenvergoeding

Moet je verhuizen voor een nieuwe baan in een andere stad? Dan kun je een verhuiskostenvergoeding aanvragen bij je werkgever. Daarnaast is het soms mogelijk een vergoeding van de huurbaas te krijgen. Bijvoorbeeld als je gedwongen wordt het huis te verlaten. Sommige mensen komen in aanmerking voor een vergoeding van de gemeente. Bijvoorbeeld aan mensen met een handicap of bij een gedwongen verhuizing bij een stadsrenovatie. Doe onderzoek en bespaar geld!

Offertes vergelijken

Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van verhuisfirma’s in je regio. Op deze manier kun je makkelijk een keuze maken uit de laagste prijs en de beste voorwaarden.