De 5 meest bizarre verhuizingen

Verhuizing regelen zonder beren op de weg
Een verhuizing regelen een beer op de weg?
20 augustus 2019
Een huisdier verhuizen
Een huisdier verhuizen, zo doe je dat!
15 oktober 2019
bizarre verhuizing

En jij dacht dat jouw verhuizing gek was?

Verhuizen is iets waar de één enorm tegenop ziet en de ander juist naar uitkijkt. De één moet het, de ander wil het. Maar als je je hele inboedel moet verhuizen, kan dat een behoorlijke klus zijn. Met man en macht zorg je ervoor dat alles in de auto past en wil je er zeker van zijn dat je dat busje niet nog een dag hoeft te huren. Maar deze mensen maakten er wel een hele bizarre verhuizing van!

Even een vliegtuig verslepen

Het moet ontzettend gaaf gaan worden, moet de directie van reisorganisatie Corendon hebben gedacht toen zij het idee uitwerkten een zware Boeing 747 te gebruiken als attractie bij een hotel in Badhoevedorp. Het enorme gevaarte dat niet voor niets een jumbojet heet, kon op geen enkele andere manier bij het hotel komen dan door 15 weilanden, 17 sloten en meerdere bruggen over te steken. Als dat geen bizarre verhuizing is. Zelfs de A9 was tijdelijk afgesloten, vangrails werden losgemaakt en de weg beschadigd, zodat het vliegtuig kon passeren. Zouden ze wel wegenbelasting hebben betaald denk je?

vliegtuig over snelweg

Je huis gaat gewoon mee

In Texas kon men geen afscheid nemen van hun huis, ondanks alle verhuisplannen. Dan is er maar één oplossing; het huis verhuist gewoon mee! Op een complete stalen stellage met grote wielen reed het huis van de ene kant van Waco naar de andere. Grote buizen en touwen hielden alles in het gareel terwijl het gevaarte de bochten ruim moest nemen en voornamelijk de grote wegen moest gebruiken. Maar wat hier nou uiteindelijk het grote voordeel van was, lijkt ons een raadsel.

huis op wielen

De tram tussen de bergen

Wist je dat Nederlandse trams niet in Nederland gemaakt worden? Nou is dat op zich niet zo vreemd, maar bedenk je dan dat deze lange stadstreintjes nog wel naar Nederland vervoerd moeten worden. Enorm lange vrachtauto’s moeten de trams over kronkelweggetjes naar ons toe zien te krijgen, want de Franse overheid wil ze absoluut niet op de snelweg hebben. Hele dorpen zijn soms afgesloten vanwege een feestje of soms zijn er werkzaamheden. In totaal duurt een tocht naar bijvoorbeeld Den Haag of Utrecht zeker een aantal dagen. En jij dacht dat je gehuurde bus besturen even wennen was?

tram over weg

Hoe vervoer je een boot? Precies! Per boot

Het enorme Amerikaanse schip The Blue Marlin vervoert schepen over de hele wereld. Deze schepen aan dek worden op elkaar gestapeld en zo vaart de boot met heel veel boten aan boord internationaal de wereld over. Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan. The Blue Marlin kan tot 75.000 ton zware vracht vervoeren en is ruim 217 meter lang. Het ligt 42 meter diep in het water dus kan zeker niet overal aanmeren. Of er een plekje vrij is in de haven van Rotterdam valt nog te bezien.

De meeste bizarre verhuizing

Lieve dieren die graag zelf lopen

Veel mensen hebben huisdieren. Er zijn mensen die bijzondere of exotische dieren als huisdier hebben. En als je verhuist, moet je weten hoe je zo’n dier verhuist. Een vrouw in Amerika liet verhuizers in Amerika de meest bizarre verhuizing ooit beleven. Ze had een boa constrictor die aan boord van de verhuistruck werd geladen in een grote houten kist. Wisten de verhuismensen veel dat je die kist goed af moet sluiten, dat was niet zo gecommuniceerd. Even later kroop het paar meter lange dier zo de cabine in wat de verhuizers nog harder liet gillen dan een keukenmeid. En de ’tamme’slang wilde alleen maar vragen of hij even naar de WC mocht, denk je niet?

slang op arm

Als je een bizarre verhuizing hebt, wij deinzen nergens voor terug. Laat het ons wel even weten en wij helpen je graag! Geen project te groot natuurlijk dus neem gerust even contact met ons op.