De mooiste wijken van Nederland, hier zijn ze

Snel verhuizen
Snel verhuizen, met deze 6 manieren lukt het wel!
15 juni 2020
Snel monteren en demonteren
Snel monteren en demonteren, zo doe je dat!
10 augustus 2020
De mooiste wijken van Nederland

Hier zie jij jezelf wel wonen

Nederland kent vele mooie steden. Sierlijke pleinen, grote en statige gevels en aandoenlijke straatjes. Als je gaat verhuizen kun je natuurlijk kiezen voor een saaie vinexwijk, maar je kunt ook kiezen voor hip en stoer. En natuurlijk is het kwestie van smaak (en budget), maar volgens ons zijn dit de mooiste wijken van Nederland!

Statenkwartier, Den Haag

De grootste stad van Nederland en het huis van de regering. Daar moeten wel mooie huizen te vinden zijn. En dat klopt. Tussen de badplaats Scheveningen en het hippe stadscentrum van Den Haag in ligt de Haagse wijk Statenkwartier. Wat deze wijk iconisch maakt is dat het een mix bevat van authentieke gebouwen van medio 1915 en wat later gedateerde laagbouw. Sierlijk en schattig, dat zijn de begrippen die bij deze week horen, die tegenwoordig hoofdzakelijk bevolkt wordt door vermogende stellen en expats die voor een bedrijf hier komen werken en hun stokrozen voor de deur goed verzorgen.

Oudwijk, Utrecht

De mooiste wijken van Nederland hoeven niet groot en luxe te zijn. Klein en compact, maar toch ook elegant. Dat zijn de woorden die passen bij de Utrechtse Oudwijk. Vroeger woonden in deze oude huisjes, die zo van een schilderij lijken te komen, vooral arbeiders. Daarom zijn ze absoluut niet groot want deze mensen verdienden ook niet veel. Hoe hip en gewild ze nu zijn, wilde je er vroeger echt niet wonen. Sinds vele woningen eind afgelopen eeuw zijn gerenoveerd en tegen een leuke prijs verkocht, zijn ze erg geliefd. Achter de kozijntjes zitten mensen rustig te lezen of te schilderen, terwijl er vroeger hele gezinnen woonden.

Maagd van Hollandgebied, Rotterdam

Beter bekend als het MAHO-kwartier. Hier vind je gave bezienswaardigheden zoals de Euromast en de nabije wijk Feyenoord. Als je een echte Rotterdamliefhebber bent kom je in deze wijk goed aan je trekken. Kleine winkeltjes, gezellige terrassen en rust binnen een drukke stad domineren het straatbeeld. Wie wil dat nou niet?

De Muntel, ’s-Hertogenbosch

Een van de hipste wijken van het zuiden is De Muntel in ’s-Hertogenbosch. Gebouwd in 1917 was dit de eerste wijk met een heus rioleringssysteem. Sterker nog, de pompinstallatie van deze riolering staat nog steeds in Den Bosch, al is het niet meer in de wijk zelf. Veel jonge gezinnen trekken naar deze wijk toe vanwege zijn gunstige ligging, mooie architectuur en de vele voorzieningen. De prijzen rijzen hierdoor echter de pan uit. Dat kan natuurlijk wel een mooie investering zijn voor de toekomst!

Heb je verhuisplannen en zie je het niet zitten je hele inboedel te verhuizen? Wij helpen je graag uit de brand. Maak eenvoudig met ons een afspraak en we leveren je vrijblijvend een offerte!