Dit zijn de voor-en nadelen van verhuizen!

meest onbewoonbare plekken
Dit zijn de meest onbewoonbare plekken op aarde
15 april 2020
Snel verhuizen
Snel verhuizen, met deze 6 manieren lukt het wel!
15 juni 2020
de voor-en nadelen van verhuizen

Ellende of een heerlijk avontuur?

Je kijkt rond in je huis waar je al een behoorlijke tijd woont. Niet alles is even nieuw meer en kan op zich wel een opknapper gebruiken. Eigenlijk heb je het allemaal wel een beetje gezien en stiekem zou je wel wat groter of in ieder geval anders willen wonen. Maar al dat geregel is ook wel spannend en misschien wel erg vermoeiend. En in je hoofd gaan er wel duizend dingen mis. Dit zijn de voor-en nadelen van verhuizen!

Een frisse start

Ergens te lang wonen moet je een beetje zien als een soepje waar even nodig in geroerd moet worden. Soms zit je helemaal vastgekoekt terwijl verhuizen je juist goed kan loswrikken. Lekker kijken naar nieuwe meubels of intrigerende kunst voor aan de muur, of toch in de folders bladeren voor een gave designkeuken. Je wordt er helemaal uitgelaten van om de hele woning in te richten zoals jij dat wil. Eigenlijk is je nieuwe huis nooit af!

Je leert veel nieuwe mensen kennen

Sommige verhuizingen zorgen ervoor dat je verder van je vriendengroep af gaat wonen. Dat klinkt als een verschrikking en in je hoofd zie je je al als een kluizenaar de hele dag alleen in de woonkamer zitten. Maar zo erg is het allemaal niet. Zeker als je een beetje sociaal bent aangelegd en makkelijk vrienden maakt is een verhuizing een enorme verrijking. En waar je in Nederland ook naartoe verhuist, je oude vrienden wonen gelukkig niet aan het einde van de wereld.

Verhuizen kan prijzig zijn

Verhuizen kan aardig in de papieren lopen. Dan hebben we het niet persé over de kosten van de verhuizing zelf of het leggen van die nieuwe vloer. Je moet eerder denken aan bijvoorbeeld makelaarskosten of overdrachtsbelastingen. Als je een huurhuis hebt krijg je gelukkig vaak nog wat borg terug, maar dan moet je wel voor een bepaalde tijd de huur opzeggen. Maar onder de streep ben je toch ook wel veel kwijt aan het inrichten van je nieuwe woning naar jouw paleisje.

Het is even flink wennen

Dat je even flink moet wennen aan je nieuwe omgeving en dat je nog nergens de weg weet zijn zowel de voor-en nadelen van verhuizen. Niet iedereen vindt dat zo heerlijk. Zo is ineens de supermarkt compleet ergens anders en voor je dagelijkse praatje met de buurman moet je eerst even wat sociale contacten kweken. Ook als je van huurhuis naar huurhuis verhuist moet je wennen aan de huiseigenaar of coöperatie. Want elke huurbaas doet het anders.  

Je inboedel verhuizen hoeft in ieder geval geen nadeel te zijn. Wij zorgen ervoor dat jouw persoonlijke spullen efficiënt en veilig van A naar B komen. Ook dat dure porseleinen servies. Zonder zorgen terugkijken op soepele verhuizing, daar gaan we voor!