Drie dingen die niet mag vergeten tijdens de verhuizing

Wist jij dit? Dit moet je regelen voordat je verhuist!
15 juli 2019
Verhuizing regelen zonder beren op de weg
Een verhuizing regelen een beer op de weg?
20 augustus 2019

Je hebt de woning van je dromen gevonden en je bent druk bezig met het inpakken van de verhuisdozen. Dit is een periode van stress, euforie en blije vooruitzichten. En dan wil het nog weleens verkeerd gaan. Veel mensen komen er na de verhuizing achter dat ze het anders aan hadden moeten pakken. Laten we eerlijk zijn: verhuizen is niet iets dat je jaarlijks doet en daarom helpen we je nu alvast met drie dingen die je niet mag vergeten tijdens de verhuizing.


Aanpassingen (laten) doen aan de woning?

Ben je van plan om de vloer in een bepaalde ruimte eruit te breken? Moeten de muren vervangen worden in de slaapkamer boven of wil je echt eerst nieuw beton storten in de garage? Houd hier dan rekening mee tijdens het verhuizen. Niets is zo frustrerend als de kamer per ongeluk helemaal vol te stapelen en dan nog aan de slag te moeten.

Je hebt hierbij twee opties. De eerste optie is klussen voordat je de verhuizing op gang zet. Maar dan zit je wel met dubbele lasten in de overbruggingsfase, en dat wil je liever niet wanneer je nog aanpassingen wilt doen. De tweede optie is aangeven welke ruimtes echt leeg moeten blijven, zodat de verhuizers hier rekening mee kunnen houden.


Controle van het gebouw

Een bouwtechnische keuring is altijd wenselijk, maar echt niet altijd haalbaar. Zeker niet op een gespannen woningmarkt. Daarom is het goed om voor de verhuizing alvast te kijken naar de staat van het elektrisch, maar ook wateraanvoer en -afvoer bijvoorbeeld. Vervang problematische onderdelen zo snel mogelijk, want nu kun je overal nog bij. Check vooral ook de stoppenkast, want we komen nog vaak verouderde modellen tegen die eigenlijk niet meer aan de hedendaagse eisen voldoen. Bij Superflink kun je complete groepenkasten tegen zachte prijzen vinden.


Maak een gedegen en haalbare planning

De periode voor, tijdens en na een verhuizing zijn een stressvolle periode. Maar daar kun je zelf iets aan doen. Maak een planning waar je je makkelijk aan kunt houden. Hierdoor heb je niet alleen veel meer overzicht, je kunt ook mensen aan het werk zetten wanneer vrienden of familie willen helpen. Zorg er wel voor dat je niet extra stress krijgt door je planning: vul alleen tijd in waarvan je zeker weet dat je die hebt, zodat je eventueel extra tijd vrij kunt besteden met onderdelen die je vergeten bent in je planning.