Een huisdier verhuizen, zo doe je dat!

bizarre verhuizing
De 5 meest bizarre verhuizingen
16 september 2019
Je grootouders verhuizen
Je grootouders verhuizen, zo pak je dat aan
15 november 2019
Een huisdier verhuizen

Zo verhuis jij je trouwe viervoeter

Als je gaat verhuizen, zal het je niet verbazen dat je veel moet regelen. Je huidige huis heb je net met veel pijn en moeite verkocht en dan moeten alle spullen nog naar je nieuwe stek. Maar vergeet niet dat verhuizen ook bijzonder stressvol kan zijn voor je huisdier! Wij geven je een aantal tips hoe dat nou werkt met een huisdier verhuizen.

Wat voor soort huisdier heb je?

Elk huisdier heeft een andere omgeving nodig waarin zij zich prettig voelt. Zo scharrelt je hond lekker door de huiskamer rond, maar hoef je dat bij je tarantula niet te proberen. Een huisdier verhuizen kan dus op verschillende manieren! Katten kun je het beste bijvoorbeeld in een reisbench doen, net als honden. Maar een terrarium voor hagedissen, slangen en insecten moeten zo worden vervoerd dat de dieren niet van stress overlijden, maar ook niet kunnen ontsnappen. Zoek dus vooraf bij forums online naar de ideale manier van reizen voor jouw dier.

Bezuinig niet op verhuiskosten

Waar je hond of kat vaak met je eigen auto meegaat bij een verhuizing binnen Nederland, zo doe je dat dus niet bij elk huisdier. Er zijn experts die precies weten hoe je jouw beestje moet verhuizen. Soms kosten deze specialisten wat meer dan je van tevoren had ingeschat, maar geloof ons dat dat vaak wel de beste en meest gezonde oplossing is voor je bijzondere huisdier. Wees zo brutaal om soms meerdere experts met elkaar op prijs te vergelijken. Want hoe minder mensen zo’n huisdier hebben dat jij hebt, hoe groter de monopoliepositie dus is en zo ook de prijs die bedrijven daar soms voor vragen.

Naar het buitenland? Check alle regels!

Ga je internationaal verhuizen? Zoiets is op zichzelf al enorm spannend. Sommige landen hebben wel aparte regels voor het invoeren van huisdieren. Helemaal als het een land betreft dat bijvoorbeeld niet in de Europese Unie zit. Die hebben namelijk hun eigen eisen en wijken af van Europese landen. Je vindt alle invoereisen van elk huisdier van elk land vrij gemakkelijk online.

Even schakelen met de nieuwe buren

Natuurlijk heeft niemand er bezwaar tegen als je een konijn, rat, hond of kat in je nieuwe huis houdt. Maar je nieuwe buren willen waarschijnlijk wel graag op de hoogte zijn als het gaat om dieren die iets meer ‘zichzelf’ zijn. Noem bijvoorbeeld varkens of kippen. Er zijn steeds meer mensen die met boerderijdieren op kleine schaal in de stad gaan wonen. Een kukelende haan of schreeuwende big zijn zaken waar je nieuwe buren graag van op de hoogte zijn zodat ook zij daar mee in kunnen stemmen. Als je een nieuw huis hebt gekocht, wil je je buren natuurlijk graag te vriend houden zodat je niet weer binnen no-time hoeft te verhuizen. Want verhuizen geeft pas voor iedereen rust als jullie allemaal gewend zijn op je nieuwe plek.