Internationaal verhuizen

verhuis nooit meer zelf
Ik verhuis nooit meer zelf!
7 augustus 2018
verhuisvergoeding bij renovatie
Renovatie? Dan heb je recht op een verhuisvergoeding
14 oktober 2018
internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen

Waarom verhuizen mensen naar het buitenland

Internationaal verhuizen is nog lang niet zo vreemd als je zou denken. Mensen verhuizen vaak naar het buitenland, omdat zij een nieuwe baan hebben gekregen in een ander land. Een andere reden is dat zij willen studeren in het buitenland. Hierbij heb je de keuze om na je studie terug te komen of om in het buitenland te blijven. Wanneer je hier immigrant bent en terug wil naar je geboorteland is dat natuurlijk ook een reden. De laatste reden dat mensen emigreren is dat zij dit graag willen. Sommige mensen houden zo erg van het buitenland, dat ze er graag willen wonen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die vaak op vakantie gaan naar Italië en uiteindelijk gaan emigreren.

Hoe gaat internationaal verhuizen?

Omdat je natuurlijk je hele inboedel moet verhuizen naar een ander land, is dit zelf doen geen optie. Alle spullen en meubels in jouw huis passen namelijk niet op één aanhanger. En bovendien zou het je veel te veel tijd en brandstof kosten om meerdere keren te reizen. Het is daarom zeer verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Deze kunnen jouw gehele inboedel in een vrachtwagen verhuizen naar jouw nieuwe woning. Zelfs wanneer dit buiten de Nederlandse grenzen is. Onze services variëren van verhuizen binnen Nederland en binnen de Benelux. Maar ook binnen de Europese Unie. Daarnaast zetten wij jouw spullen ook meteen in de kamer waar zij thuishoren.

Binnen de Europese Unie verhuizen

Binnen de Europese Unie is er vrij verkeer van goederen en diensten. Dit betekent dat je de grens van ieder land binnen de EU over mag, zonder tol te hoeven betalen. De reden van deze regel is dat ieder land binnen de Europese Unie handelspartner is van elkaar. Het zou niet praktisch zijn om extra vergoeding te vragen aan iets wat al voordelig is voor een land. Daarom komen alle EU-landen elkaar op deze manier tegemoet. Deze regel geldt dus vanzelfsprekend ook voor mensen die van bijvoorbeeld Nederland naar Duitsland verhuizen.

Weetjes over emigreren

Internationaal verhuizen brengt de nodige statistieken met zich mee. Deze statistieken kun je beschouwen als leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat jaarlijks ongeveer 150.000 Nederlanders emigreren? Ook al gaan er zoveel Nederlanders weg, het grootste deel komt na een aantal jaar ook weer terug. En wist je dat veruit de drie populairste emigratielanden voor Nederlanders België, Duitsland en Spanje zijn? Natuurlijk is dat wel de top drie van de EU-landen. De voormalige Nederlandse Antillen staan namelijk op nummer drie wanneer je naar internationale emigratie kijkt.