Je grootouders verhuizen, zo pak je dat aan

Een huisdier verhuizen
Een huisdier verhuizen, zo doe je dat!
15 oktober 2019
huis verkoopklaar
Is jouw huis verkoopklaar? Check het hier!
15 december 2019
Je grootouders verhuizen

Je grootouders verhuizen

Een verhuizing op zichzelf is al een hele klus. Alle dingen die je moet regelen, alle zware spullen waarmee moet worden gesjouwd. Je grootouders verhuizen kan al helemaal voelen als een beer op de weg. Niet omdat ze lastig zijn natuurlijk. Alles is voor hen nou eenmaal een behoorlijke opgave omdat ze niet alles meer kunnen. Hoe je pak je zoiets dan eigenlijk aan?

Neem uit handen

Je grootouders hebben al een heel leven achter de rug. Dan hebben ze geen zin en energie om na te denken over alle zaken die komen kijken bij een vakantie. Vaak zien ze in al die administratie door de bomen het bos niet meer. Is de verhuiswagen al geregeld? Weet de bank al dat we verhuisd zijn? Loopt de opstalverzekering al? Als dat soort vragen constant door hun hoofd spoken kan het een hoop stress opleveren. Probeer dus zoveel mogelijk voor hen te regelen. Veel bedrijven denken graag met je mee. Bestel alvast alle dozen, trommel familieleden en vrienden op, schakel een verhuisbedrijf in, regel een busje, dat soort dingen.

Niet te snel of te veel

Ook al regel je dan veel voor ze, je grootouders verhuizen graag op hun eigen tempo. Probeer dus alles in kleine en duidelijke stappen te doen.  Zo kunnen ze alles goed volgen. Vergeet niet dat  ze enorm gehecht zijn aan de woning waar zij zeer waarschijnlijk al een hele tijd wonen. Dat laat je niet zomaar los, dus als je aan het inpakken of dingen aan het demonteren bent, doe het in je grootouders hun tempo. Ja, daardoor duurt alles soms helaas wat langer.

Hulp van onverwachte hoek

Soms is er bij verhuizen helemaal geen sprake van een vrijwillig gebeuren. Ouder worden kan gepaard gaan met een onverwacht ziek worden. Wist je dat je dan als familie er niet alleen voor staat om de verhuizing te regelen? Je grootouders verhuizen wordt een stuk aangenamer met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Die zorgt ervoor dat als je grootouders hulpbehoevend zijn en jij als mantelzorger een verhuizing te veel wordt, een team van vrijwilligers jullie helpt! Natuurlijk zijn hieraan wel strenge voorwaarden verbonden dus check goed of je grootouders in aanmerking komen.

Zorgeloos je grootouders verhuizen? Een verhuisbedrijf inschakelen is de beste optie. Neem met ons contact op. Wij doen de rest. En natuurlijk in het tempo zoals je groot ouders dat willen.