Snel monteren en demonteren, zo doe je dat!

De mooiste wijken van Nederland
De mooiste wijken van Nederland, hier zijn ze
15 juli 2020
Goedkoop je nieuwe woning inrichten
Zo kun je goedkoop je nieuwe woning inrichten!
2 september 2020
Snel monteren en demonteren

In rap tempo verhuizen

De echte verzamelaars onder ons met veel meubels en andere grote spullen ontkomen er niet aan om die echt wel even uit elkaar te halen voor ze verhuizen. Dan is snel monteren en demonteren echt een must, omdat je dan zo kort mogelijk in die chaotische verhuizing zit. Wij leggen je graag uit hoe je dat aanpakt!

Om licht te beginnen

Veel mensen hebben meubels die met een handleiding in elkaar zijn gezet binnen een handomdraai. Nou ja, handomdraai, het kost zeker wel wat tijd om ze in elkaar te zetten als je dat nog nooit gedaan hebt. Het uit elkaar halen van meubels is altijd sneller en makkelijker dan het in elkaar zetten. Je hoeft immers geen rekening te houden met schroeftypes en of alles precies op de plek komt zoals dat zou moeten volgens de handleiding. Een kastje of tafel kan je eenvoudig demonteren door de alleen de poten eronder vandaan te schroeven en door de deuren van het meubel en de midden planken te verwijderen. Zo voorkom je dat de boel openklapt als je gaat rijden.

De zware lastpakken

Niet iedereen heeft een licht Ikea-interieur. En dat is ook verder helemaal prima. Alleen de grote, massieve meubels van eikenhout die eigenlijk bedoeld zijn om maar één keer in elkaar te zetten om vervolgens ook in die vorm te blijven, krijg je minder makkelijk mee. Het snel monteren en demonteren van deze meubels kan nogal een fysieke opgave zijn. Die zware servieskast uit 1920 die je geërfd hebt, is de kers op de taart natuurlijk. In dat geval is het handig eerst te kijken hoe deze kast of ander zwaar meubel is opgebouwd: waar zitten de schroeven en wat is met wat verbonden. Is het hout al wat ouder en zitten er hier en daar wat barsten in? Dat is er enige voorzichtigheid geboden met het weer in elkaar zetten van de planken, want anders kan er een flinke scheur in ontstaan.

De onderdelen efficiënt verslepen

Je inboedel verhuizen gaat gepaard met het kwijtraken van sommige spullen. En later vind je ze vaak weer terug maar dat is met het snel monteren en demonteren van onder andere meubels een probleem want dat ene schroefje heb je dan ook op dat moment nodig. Zorg er dus voor dat alle onderdelen van één meubel met één doos of tas mee gaan. Desnoods met een label. Zo heb je de onderdelen in je nieuwe woning snel weer bij de hand.

Als het aankomt op het uit elkaar halen van je meubels, het verhuizen en weer in elkaar zetten van je meubels, dan ben je bij ons bij het juiste adres. Als verhuisbedrijf weten wij als geen ander hoe je dat aanpakt zodat jouw verhuizing geen beer op de weg wordt. Meer weten? Neem vrijblijvend met ons contact op voor een offerte!