Zijn je spullen tijdens een verhuizing verzekerd?

zware spullen verhuizen
Experts jouw zware spullen laten verhuizen
15 november 2018
Verhuisd en nu
Verhuisd, en nu?
15 februari 2019
Zijn je spullen tijdens een verhuizing verzekerd

Zijn je spullen tijdens een verhuizing verzekerd?

Wat is een inboedelverzekering?

Je inboedel of huisraad zijn alle spullen die bij jou in huis staan. Een inboedel verzekering is dus logischerwijs een verzekering voor deze spullen. Het is een schadeverzekering die ingedeeld is onder de brandverzekeringen. Dus de grote vraag is natuurlijk of jouw inboedel ook verzekerd is tijdens een verhuizing. Tijdens een verhuizing heb je namelijk weinig aan een verzekering voor brandschade wanneer er bijvoorbeeld een vaas kapot valt. Het antwoord op deze vraag zal hieronder uitgebreid worden beschreven. Ook wordt er uitgelegd hoe je het beste kunt voorkomen dat er überhaupt spullen breken tijdens de verhuizing.

Hoe zit dit tijdens een verhuizing, zijn je spullen dan verzekerd?

Ook al valt de schadeverzekering onder brandverzekeringen, inhoudelijk verschilt deze per verzekeraar. Het kan dus zo zijn dat jouw verzekeraar ook andere schade dan brandschade verzekert. Het is dan nog steeds de vraag of dit ook zo geregeld is tijdens een verhuizing. Dit is niet voor niets een periode dat je meer kans hebt op schade. Je zou dus eerst moeten nakijken of je tijdens een verhuizing verzekerd bent. Gelukkig ben je dit bij de meeste grote verzekeraars wel. Wil je nou zeker zijn dat je schade tijdens een verhuizing ooit voorkomt? Dan staat hieronder een zeer belangrijke tip beschreven. Namelijk dat je je spullen door professionals laat verhuizen.

Voorkom ongelukken en huur professionals in

Verhuizers zijn er in gespecialiseerd om meubilair te verhuizen. Zij doen dit tegenover een relatief kleine vergoeding en zij zorgen dat het goed gebeurt. Enkele voordelen hiervan zijn dat zij jouw spullen niet zullen beschadigen. Ook zal dit niet gebeuren met het nieuwe huis. Je hoeft daarom absoluut niet bang te zijn voor krassen op de vloer of deuken in de muur. Bovendien hoef je niet zelf met jouw zware meubels te gaan lopen sjouwen en bespaar je autobrandstof.

Neem contact met ons op

Ben je er na deze uitleg van overtuigd een verhuisbedrijf in te huren? En woon je in de provincie Noord-Brabant? Neem dan contact op met Q & Q verhuisservice. Onze gegevens kun je verkrijgen door rechts bovenaan de webpagina op het kopje ‘contact’ te klikken. Wij verhuizen jouw zware spullen professioneel en uiterst voorzichtig. Om zeker te weten hoe je spullen nou verzekerd zijn tijdens de verhuizing, zou je dit moeten nakijken. Een nieuw huis én goed over verhuizen… Wat wil je nog meer?