Tips voor verhuizen

vlot verhuizen
Vlot verhuizen… Hoe doe je dat?
1 augustus 2017
laten verhuizen
Zelf sjouwen of laten verhuizen?
1 oktober 2017
Tips voor verhuizen

Tips voor verhuizen

Tips voor verhuizenTips voor verhuizen: Verhuizen is niet makkelijk. Daarom is het belangrijk om ruim van te voren te beginnen met organiseren. Wij hebben een paar tips over verhuizen voor je op een rijtje gezet.

Je internet abonnement opzeggen bij verhuizing

Ga je verhuizen? Denk dan eens na of je je internetabonnement meeneemt naar je nieuwe woning. Het is altijd een goed idee om voor een verhuizing je huidige internetabonnement te bekijken. Betaal je niet te veel? Is er misschien een betere deal op je nieuwe adres? Zoek het van te voren uit!

Verhuisdagen opnemen

Als je gaat verhuizen, is het fijn als je daar wat extra vrije dagen voor hebt. Gemiddeld kun je als  Nederlandse werknemer twee werkdagen bijzonder verlof per jaar opnemen voor een verhuizing. Of dat kan, hangt wel af van je werkgever. Informeer of je verhuisdagen kunt opnemen in het kader van bijzonder verlof. Dan lever je geen verlofuren in en word je loon gewoon doorbetaald. Wel zo fijn als je een beetje vlot wil verhuizen!

Verhuizen naar een nieuwbouwhuis

Ga je verhuizen naar een nieuwbouwhuis, dan zijn er dingen waar je extra op moet letten. Een nieuwbouwhuis is bijna nooit meteen perfect na de oplevering. In de meeste gevallen zijn er bij de oplevering nog een aantal gebreken, zoals beschadigingen aan kozijnen of deuren, technische mankementen aan bijvoorbeeld de verwarming, of slordig schilderwerk. De bouwer of aannemer is verplicht gebreken binnen drie maanden na oplevering op te lossen.

 Wisselen van energieleverancier bij verhuizing

Een verhuizing kan een goed moment zijn om te wisselen van energieleverancier. Als je overstapt, moet je zelf het contract bij je oude energieleverancier opzeggen. Zoek wel eerst uit of je een contract hebt voor onbepaalde tijd, of een contract voor bepaalde tijd. Heb je een contract voor onbepaalde tijd, houd dan de opzegtermijn in de gaten. Als je een contract voor bepaalde tijd hebt, en je contract is nog niet voorbij, houd dan rekening met een opzegvergoeding.

 

Zit je eenmaal in je nieuwe huis? Dan hebben wij ook een aantal uitpak tips!

Twijfel je nog of je zelf wil sjouwen of hulp nodig hebt? Lees dan deze blog