Verhuizen? Deze administratie moet je doen

verhuizen met kinderen
5 tips voor verhuizen met kinderen
20 maart 2019
budgettering van je verhuizing
Zo maak je géén budgettering van je verhuizing!
15 mei 2019
administratie

Verhuizen en de administratie

Veel mensen krijgen al de kriebels bij het woord administratie. Laat staan dat ze hier graag mee aan de slag gaan. Hoe belangrijk het ook is om dit allemaal op orde te hebben, sommige doen dit liever helemaal niet. Als je gaat verhuizen is het echter wel iets waar je eigenlijk niet aan kan ontkomen. Je moet nou eenmaal wat zaken op orde hebben als je gaat verhuizen. Een goede administratie is het halve werk zullen we maar zeggen. Lees hieronder wat je allemaal het beste bij kan houden en bewaren!

Bewaar bonnetjes

Bewaar alle bonnetjes als je spullen koopt rondom de verhuizing. Of het hierbij gaat om bouwspullen of nieuw meubilair. Als je dit allemaal bewaart en ordent weet je precies waar je je geld aan uitgeeft. Daarnaast kan je dan nog iets ruilen mocht dit nodig zijn. Nog belangrijker, als je de vloeren en andere zaken hebt meegerekend in de hypotheek, dan moet je dit kunnen aantonen aan de belastingdienst. Gooi dus nooit zomaar de bonnetjes weg!

Op één plek

Bewaar al je documenten rondom de verhuizing en andere belangrijke papieren op één plek. Zo kan je gelijk iets terugvinden mocht dit nodig zijn! Het kan zijn dat een instantie bijvoorbeeld iets wilt checken of zien. Als je dit er gelijk bij kan pakken scheelt dat voor jezelf een hoop stress!

Let’s go digital!

Is de ene helft van je documenten digitaal en de andere helft niet? Zorg er dan in ieder geval voor dat je alle documenten digitaliseert. Je weet maar nooit wat er gebeurt en het is dan handig om een back-up te hebben van alles. Zet de documenten op de computer en, het liefst, op twee verschillende USB-sticks. Zo maak je de kans veel groter dat de documenten goed bewaard blijven, mocht er iets gebeuren.

Nieuw adres: check!

Je bent zo druk bezig met de verhuizing zelf.. dat het kan zijn dat je vergeet door te geven aan instanties dat je überhaupt verhuisd bent. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar wees liever van tevoren voorbereid hierop en licht alle instanties in. Of het nu de bank, je telefoon provider of je werk. Doe het nu maar!

Heb je hulp nodig met het verhuizen zelf? Dan is het wijsheid om een goed verhuisbedrijf in te huren voor de grote klus. Bij Verhuisbedrijf Brabant staat het professionele personeel voor je klaar om te helpen bij de verhuizing. Dat scheelt ontzettend veel werk! En zo heb jij meer tijd om de administratie in orde maken..