Hoe doe je het het best; Verhuizen vijf onmisbare tips

huisdier verhuizen
Hoe! Je huisdier en verhuizen?
21 juni 2018
verhuis nooit meer zelf
Ik verhuis nooit meer zelf!
7 augustus 2018
tips verhuizen

Verhuizen: vijf onmisbare tips

Hoe doe je het het best?

Verhuizen is een hele klus. Men moet namelijk zorgen dat heel de inboedel van het oude huis naar de nieuwe woning verplaatst wordt. Dit houdt in dat alle meubels, kleine spullen en kleding vervoerd moeten worden. Hoe krijg je dit allemaal voor elkaar? Hieronder staan vijf tips die onmisbaar zijn tijdens het verhuizen. Volg deze tips en je hoeft je nergens meer zorgen over te maken. De eerste tip is heel toevallig namelijk ook om rustig te blijven. Met verhuisstress kom je bovendien nergens.

Voorjaarsschoonmaak en verhuizen

De tweede tip bij het verhuizen is om alle oude spullen die je terugvindt tijdens het inpakken weg te gooien. Die lampenkap met gaten die bijvoorbeeld al jaren op zolder stond kan nu eindelijk in de prullenbak. Verhuizen is de perfecte gelegenheid om alle rommel weg te gooien waar anders nooit tijd voor is. Laat staan waar je anders nooit zin in hebt. Wanneer men inpakt is er namelijk sneller de neiging om af te vragen of iets nog nodig is.

Pak op tijd in

Naast spullen weggooien is het ook erg verstandig op tijd te beginnen met inpakken. Verhuizen is namelijk niet het zelfde als een weekje op vakantie gaan. Dit voorkomt stress en uitloop van de verhuizing zelf. Het helpt erg goed wanneer je plant op wat er op welke dagen wordt ingepakt.

Kleding en andere kleine spullen

Kleding moeten ruim voordat je verhuist ingepakt hebben. Het liefst al een week van tevoren. De kleding die dezelfde week nog gedragen worden kunnen in dit geval klaargelegd worden. Vervolgens gaan deze in een weekendtas mee naar de nieuwe woning en worden deze daar uitgewassen. Mits de wasmachine al geïnstalleerd is natuurlijk. Anders is het verstandiger deze op de laatste dag dat de wasmachine in de oude woning staat te wassen. Kleding en andere kleine spullen kunnen zonder moeite in dozen en koffers ingepakt worden.

Hoe zit het met de meubels?

Meubels zijn te groot om zomaar mee te nemen naar een nieuwe woning. Het zijn natuurlijk veel spullen die verhuisd moeten worden. Daarom is het het beste als er een verhuisbedrijf wordt inschakelt. Niet alles past namelijk op een aanhanger als deze überhaupt al aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat meerdere keren heen en terug gereden moet worden. Anders komt de hele inboedel nooit bij de nieuwe woning aan. Het nadeel hieraan is dat dit veel benzine kost. Een verhuisbedrijf is hiermee vergeleken de voordeligste optie.

 

Nog niet genoeg tips? Lees hier dan de tips voor het inpakken!