Verhuizen zonder stress

Verhuizen met kinderen
Verhuizen met kinderen
1 november 2017
verhuiskosten
Besparen op je verhuiskosten
1 januari 2018
Verhuizen

Verhuizen zonder stress

VerhuizenVerhuizen zonder stress. Ik geloof niet dat dit bestaat! Verhuizen staat in de Top-3 van de meest stressvolle gebeurtenissen in ons leven. Op 1 en 2 staan het overlijden van een dierbare en een echtscheiding. Maar waarom is verhuizen zo stressvol, en wat kun je er aan doen? Lees onze drie tips!

Verandering

Hoe groter de verandering, des te meer energie de omschakeling kost. Als je naar een andere stad verhuist, dan moet je daar opnieuw de weg vinden. Bij een verhuizing naar het buitenland moet je soms ook nog een nieuwe taal leren. Maar ook als je dichterbij blijft, voel je je soms ontheemd. We hechten ons namelijk ook aan bekende gezichten in je woonomgeving, zoals de postbode en de buurman. Ook die kun je gaan missen na een verhuizing.

Tip 1:

Gun jezelf de tijd om aan de grote en de kleine veranderingen te wennen. En maak je niet druk als je tegen de verhuizing opziet. Dat betekent niet dat je de verkeerde keuze maakt!

Angst

De angst om spijt te krijgen van beslissingen zit in ieder mens. ‘Spijt krijg je vooral van wat je niet hebt gedaan’, is een bekend gezegde. Toch voelt het voor de meeste mensen niet zo. De meeste mensen willen verlies koste wat het kost vermijden. Daarom is een verhuizing zo spannend.

Tip 2:

Mensen die vaak verhuizen vinden hun leven interessanter. Dit blijkt uit een onderzoek. Waarschijnlijk komt dat omdat verhuizen je leert – opnieuw – sociale contacten te leggen. Ook word je er creatief en oplossingsgericht van. Wees dus niet te bang voor spijt!

Klusjes

Bij een verhuizing komt een lange lijst met vervelende klusjes kijken. Daarom is het belangrijk om gestructureerd te werken. Als de verhuizing nog ver weg is, gaat dat vaak goed. Maar als de verhuisdatum dichterbij komt, slaat de vermoeidheid toe, en word je slordiger.

Tip 3:

Vraag je familie en vrienden om hulp. Of schakel een professionele verhuizer in, als je hen echt niet wil ‘lastigvallen’.