Verhuizers of vrienden?

tips voor inpakken
3 handige tips voor inpakken
15 maart 2018
5 oorzaken van verhuisstress
Vijf oorzaken van verhuisstress en hoe ze te voorkomen.
19 mei 2018
verhuizers of vrienden image

Verhuizers of vrienden?

Voor je verhuis kan je kiezen voor verhuizers of vrienden. Waarom zou je voor de een of de ander kiezen? Dat hangt helemaal af van wat je nodig hebt voor je verhuis. Soms is een combinatie van de twee ook zeer geschikt. Hieronder wegen we de voor- en nadelen van de twee opties af.

Gezellige vrienden

Als je ervoor kiest om met vrienden in te roepen voor je verhuis kies je voor gezelligheid in plaats van voor vakmanschap. De voordelen zijn uiteraard dat je vrienden geen betaling willen en dat ze sfeer zullen brengen op de verhuisdag. Kies voor verhuizen met je vrienden als je verhuis licht is en je woning makkelijk te bereiken is (geen appartement op de derde verdieping bijvoorbeeld).

De zekerheid van een verhuisfirma

Om met de nadelen te beginnen. De capabele hulp van een verhuisfirma kost je wel wat geld. Wat je daarvoor in de plaats krijgt, is echter niet min. Verhuizers hebben door ervaring een goed oog. Ze weten wat best eerst moet en hoe grotere voorwerpen of meubels zouden moeten verplaatst worden. Dat doen ze namelijk voor u. Als u voor verhuizers kiest, weet u dus wat u krijgt en bespaart u zich ook de kopzorgen van een verhuis. Bovendien heb je bij sommige verhuizen verhuisliften nodig en die kunnen alleen door een bekwaam iemand gebruikt worden. Bij grote of onhandige verhuizen kiest u best voor een verhuisfirma.

De afweging maken

Verhuizers of vrienden? Dat is de keuze maken tussen vakwerk en gezelligheid. In sommige gevallen zal de kunde van verhuizers uw verhuis vele maal sneller of beter doen verlopen. Doe dus de afweging. Is uw verhuis onpraktisch of lukt het wel met een klein busje? Hebt u een lift nodig of niet? Hoe snel moet de verhuis gebeuren? De combinatie van verhuizers en vrienden is in sommige gevallen de beste optie. Bijvoorbeeld als u een aantal onhandige of veel te zware stukken hebt maar de rest van uw inboedel zeer handig te verhuizen is. Daarnaast kunt u uw vrienden natuurlijk ook op een andere manier inzetten, lees hier meer over in de blog huisdieren.