Een verhuizing regelen een beer op de weg?

Drie dingen die niet mag vergeten tijdens de verhuizing
20 augustus 2019
bizarre verhuizing
De 5 meest bizarre verhuizingen
16 september 2019
Verhuizing regelen zonder beren op de weg

Je verhuizing regelen is juist leuk!

Zie je zo enorm op tegen je verhuizing? Dat is enorm jammer. Want verhuisstress is nergens voor nodig en wij leggen je uit waarom je verhuizing regelen zo leuk is!

Je hoeft minder te regelen dan je denkt

Natuurlijk moet er een hoop geregeld worden als je op het punt staat een nieuwe stap in je leven te maken. Denk aan dingen als zware meubels versjouwen, je oude huis goed achterlaten, administratief alles fiksen, alle apparaten die je ooit hebt laten installeren weer loskoppelen en aansluiten. Dan nog maar te zwijgen over het demonteren van die grote, logge Ikea kast.

Laat die focus nou eens los!

Veel mensen die midden in een verhuizing zitten of aan de vooravond ervan, focussen zich vooral op de narigheid. Waarom zou je dat doen? Natuurlijk zit daar een logica aan dus voel je nu niet vreemd. Net na het vieren van het ontvangen van de sleutel, bekruipt je een angstig gevoel als je om je heen kijkt in een compleet lege en galmende woning: hoe moeten we dit nou allemaal regelen? Maar juist omdat je denkt aan die vreselijke verhuizing, geniet je er niet van!

Houd je overzicht

Laten we beginnen met het loslaten van enige angsten. Denk vooral in je hoofd hoe je nieuwe huis eruit gaat zien! Wedden dat dat een glimlach op je gezicht tovert? Denk na over waar die kast bijvoorbeeld gaat staan of dat je de TV aan de muur wil hebben of juist op zijn meubel. Het is leuk om daar over na te denken. Daarna beginnen we met het klaarmaken van je oude huis. Het behouden van je overzicht is erg belangrijk. Als je alles kwijtraakt zorgt dat voor veel stress! Zorg ervoor dat je alles wat met elkaar te maken heeft bij elkaar in dezelfde dozen doet. Etiketten kunnen hierbij helpen. Meerdere auto’s of busjes? Zet die spullen dan ook bij elkaar en laadt ze pas uit als er ruimte voor ze is in je nieuwe huis. De grote spullen vanzelfsprekend als eerste eruit en als eerste erin. Klinkt makkelijk, toch?

Ga toch gewoon ervan genieten!

Laat je zorgen varen. Je hoeft alleen nog maar je administratie te regelen. En ook daar hebben we tips voor om je op weg te helpen. Wist je dat Q&Q je kan helpen jouw verhuizing te regelen door jouw zware spullen te verhuizen? Tijd om te verhuizen zonder die beren op de weg!