Verhuizing voorbereiden? Een handig stappenplan!

tips voor uitpakken uitgelichte afbeelding
5 handige tips voor uitpakken
15 maart 2018
tips voor inpakken
3 handige tips voor inpakken
15 maart 2018
Verhuizing voorbereiden moving

Ga je verhuizen? Dan is de verhuizing voorbereiden verstandig

Ben je van plan binnenkort of op langere termijn te verhuizen? Denk dan goed na over hoe je dit gaat aanpakken. Verhuizen is een intensieve en vaak ingrijpende gebeurtenis, dus jouw verhuizing voorbereiden is dan ook verstandig. Sterker nog, noodzakelijk zelfs, als je tenminste niet al te veel fouten wilt maken of onnodige stress bij jezelf wilt veroorzaken. Maar hoe bereid je een verhuizing goed voor? Houd in elk geval onderstaande aspecten goed in de gaten om de verhuizing goed te regelen en deze zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als je onderstaand stappenplan volgt bespaar je jezelf veel tijd en energie, en ben je lekker ontspannen op de verhuisdag!

Stappenplan voor jouw verhuizing

Het belangrijkste om mee te beginnen als je een verhuizing voorbereidt, is het maken van een goed en overzichtelijk stappenplan. Je moet precies weten wat je moet doen en op wanneer. Denk ik elk geval aan de volgende zaken:

  • 1. Wanneer doe je wat en op welk moment? Schakel je een verhuisbedrijf in of vervoer je zelf de inboedel? Hoeveel tijd denk je van begin tot eind nodig te hebben? Moet je vrij nemen van je werk? Regel deze zaken op tijd!
  • 2. Begin ruim op tijd met het weggooien van oude rommel. Een verhuizing is een ideaal moment om uw inboedel kritisch door te kijken en troep weg te gooien. Vergeet niet, wanneer je bijvoorbeeld naar het buitenland vertrekt,  geleende spullen naar de eigenaren terug te brengen, bijv. boeken van de bibliotheek of het geleende gereedschap van de buren.
  • 3. Zorg dat je, als het kan, alvast spullen van boven naar beneden zet en zoveel mogelijk dozen inpakt. Dit scheelt op de verhuisdag, of je nu zelf de verhuizing doet of een verhuisbedrijf, tijd en – als je verhuizers inschakelt – geld.
  • 4. Zorg dat je NAW-gegevens op de dag van verhuizing veranderd zijn bij alle instanties. Eventueel kun je hiervoor een verhuisservice inschakelen, bijvoorbeeld via PostNL, die al jouw gegevens doorgeeft aan de overheid en bedrijven. Regel ook verhuiskaarten voor je relaties, zodat iedereen op de hoogte is.
  • 5. Regel alle financiële en formele zaken op tijd. Wellicht kun je via je werkgever een verhuisvergoeding krijgen of heb je recht op huursubsidie. Zorg dat je de maten van je nieuwe woning weet, zodat je eventueel alvast verf, gordijnen en vloerbedekking kunt bestellen.
  • 6. Zeg contracten, zoals energiecontracten, huurcontracten, internet, telefoon en televisie op tijd op, zodat je niet onnodig dubbel betaalt!

En ten slotte…

Kijk, ruim voordat je gaat verhuizen, in de omgeving waar je gaat wonen goed rond waar allerlei instanties zitten en meld je tijdig bij hen aan. Zoals de school voor je kinderen, een huisarts, een tandarts, et cetera. Doe vooraf onderzoek naar deze instanties, zodat je een goede keuze kunt maken uit de beste artsen en scholen in de regio!

Succes met de verhuizing!

Een verhuizing voorbereiden is met bovengenoemde tips eigenlijk al bijna rond. Succes gewenst met het maken van jouw eigen stappenplan, want elk stappenplan is uniek! Natuurlijk ook alvast veel succes met de verhuizing en vooral: veel woongenot; want daar gaat het allemaal om.