Zelf sjouwen of laten verhuizen?

Tips voor verhuizen
Tips voor verhuizen
1 september 2017
Verhuizen met kinderen
Verhuizen met kinderen
1 november 2017
laten verhuizen

 Zelf sjouwen of laten verhuizen?

Laten verhuizen: Er zijn in Nederland zo’n 450 verhuisbedrijven. Het aantal particuliere verhuizingen wordt geschat op  250.000 per jaar. Als je hebt besloten te verhuizen volgt de volgende vraag: zelf sjouwen of laten verhuizen? De meeste verhuizingen – circa 70 procent – doen mensen zelf.

Wij verzamelden wat tips om je te helpen besparen op je verhuizing:

laten verhuizen

Verhuizing doordeweeks

Veel verhuisbedrijven rekenen een toeslag voor het weekend, variërend van 25 procent van het totaalbedrag op zaterdag tot 75 procent op zondag. Als je verhuist op een doordeweekse dag, dan bespaart dat vaak een hoop geld. Dat hoeft je zelfs geen vakantiedagen te kosten, want veel bedrijven hebben in de arbeidsvoorwaarden opgenomen dat je een of twee vrije dagen krijgt om te verhuizen.

Pak zelf in

De beste manier om geld te besparen tijdens de verhuizing is door zelf je spullen in te pakken. Dat scheelt je al snel 500 tot 600 euro. En wat denk je van het demonteren van meubels en het opruimen van de tuin? Ook daar is geld te besparen.

Vergoeding

Moet je verhuizen voor je werk? Vaak kun je je werkgever om een verhuiskostenvergoeding vragen. In dat geval moet de afstand tussen het oude huis en het werk meer zijn dan 25 kilometer. De verhuizing moet bovendien binnen twee jaar na het in dienst gaan plaatsvinden, en de afstand tussen je huis en je werk moet door de verhuizing met 60 procent afnemen.

Voorwaarden

Akkoord gaan met het verhuizen van de ‘inboedel’ is nogal vaag. Leg daarom van tevoren precies vast (in de offerte) wat de verhuizer doet. Want moeten ze alleen meubels en verhuisdozen verhuizen, of ook de lampen die nog aan de muren vast zitten? Dit kan achteraf nog voor onverwachte kosten zorgen.

Ruim op

Houd een grote schoonmaak en ruim op! Het scheelt veel ruimte en inpakuren.