Zo maak je géén budgettering van je verhuizing!

administratie
Verhuizen? Deze administratie moet je doen
15 april 2019
allermooiste huizen
De 3 allermooiste huizen in Nederland
15 juni 2019
budgettering van je verhuizing

Budgettering van je verhuizing

De budgettering van je verhuizing, waar begin je dan? Nou, gewoon bij het begin! Heb je nog even de tijd om alles op een rijtje te zetten? Dat is mooi, zorg ervoor dat je gelijk aan de slag gaat met wat notities. Je ziet vaak dat het fout gaat met de budgettering bij een verhuizing. Er zijn zelfs regelmatig bewijzen van op tv… Bij bijvoorbeeld het programma Ik Vertrek. Daar gaat het negen van de tien keer fout met de budgettering van je verhuizing. Een persiflage dat niet ver van de werkelijkheid verschilt kan je hieronder zien:

Hoe zorg je ervoor dat je wel de budgettering van je verhuizing goed op een rijtje hebt? Wij geven tips!

De kosten in het nieuwe huis

Bekijk eerst goed wat er allemaal moet gebeuren in het nieuwe huis. Moet de hele boel opnieuw ingericht en misschien wel verbouwd worden? Dan kan dit een grote hap uit je budget zijn. Als het gaat om wat kleine aanpassingen, dan is het wijsheid ook dit mee te nemen in de budgettering. Zorg ervoor dat je alle kosten meeneemt! Al gaat het om een 50 euro.

Wil je sommige oude meubels uit je huis niet meer meenemen naar het nieuwe huis? Als deze nog in prima staat zijn, probeer deze dan te verkopen! Zo kan je je budgettering van je verhuizing iets ruimer nemen en dat kan schelen!

Zelf verhuizen of uit handen geven?

Een andere grote kostenpost kan de verhuizing zelf zijn. Ben je van plan om zelf te verhuizen of laat je dit liever door een team van professionals doen? Het ligt er net even aan hoeveel energie je zelf in de verhuizing wilt steken! Als je het niet fijn vindt om zelf te doen, zorg dan dat je bij Verhuisbedrijf Brabant aanklopt. Zij verzorgen verhuizingen in Breda en Tilburg en omgeving. Vraag van tevoren een offerte aan, zo weet je welke budgettering van je verhuizing je moet opschrijven in een overzicht.

Op een rijtje en regelmatig checken

Over een overzicht gesproken, zorg dat je alle kosten netjes op papier zet. Door op deze manier overzicht te houden kan je makkelijk kosten uitzoeken. Het maakt de budgettering van je verhuizing een stuk gemakkelijker! Een andere handigheid is om de budgettering van je verhuizing regelmatig in te zien. Is er iets veranderd? Is er iets bijgekomen? Komen er kosten aan waar we rekening mee moeten houden? Door elke week of elke twee weken een blik te werpen blijf je up-to-date.